Vragen? (050) - 360 36 02

Onze Merken

Pure Essentials verkoopt specialistische voedingssupplementen en natuurcosmetica van hoge kwaliteit en werkzaamheid.

De producten zijn gericht op ondersteuning van de gezondheid op basis van een natuurlijke samenstelling.

Ons assortiment heeft een echt onderscheidend vermogen op basis van een wetenschappelijke en/of holistische grondslag en zijn het resultaat van de gecombineerde toepassing van moderne voedingsleer en traditionele geneeswijzen met gebruik van natuurlijke ingrediënten. Dit geldt ook voor onze natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten.

 

 

Solgar

Solgar Vitamins is de Nederlandse vestiging van de Amerikaanse Solgar Vitamin & Herb Company. Al sinds de oprichting in 1947 is Solgar gespecialiseerd in het produceren van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Als Goldfarb en Zoll na drie jaar hun eigen weg gaan, ontmoet Colby de jonge biochemicus Allen Skolnick. Samen leggen zij de verdere basis voor het bedrijf met een geheel eigen filosofie en werkwijze waarbij wetenschap, innovatie, kwaliteit en integriteit de fundering vormen.

Vandaag de dag, ruim 60 jaar later, zijn er meer dan 300 Solgar producten beschikbaar, die in bijna 50 verschillende landen hun weg naar de consument vinden en blijft Solgar Vitamins nog immer trouw aan de filosofie van de oprichters bij het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Voor Solgar Vitamins zijn dat geen loze woorden. Zij bieden u een 100% tevredenheidsgarantie.

 

Plantina

Vanaf 1993 brengt het Nederlandse bedrijf The Ortho Company BV voedingssupplementen op de markt met de merknaam Plantina. De producten zijn in Nederland exclusief voor Plantina ontwikkeld door het Ortho Institute, dat in 1983 is opgericht door apotheker dr. Gert E. Schuitemaker. Dit maakt Plantina uniek.

Ons streven is u te helpen een goede gezondheid te onderhouden. Voor de een betekent dit in goede conditie blijven om de stress van alledag beter het hoofd te kunnen bieden. Voor de ander betekent het beter presteren. Dit kan op alle mogelijke gebieden zijn: thuis, op school, op het werk of gewoon in het alledaagse leven.

 

Minami Nutrition

Minami Nutrition is een jong bedrijf  en zich kenmerkt door het aanbod van omega-3-supplementen die middels een unieke extractiemethode verkregen worden. Door de zeer hoogwaardige kwaliteit van de producten is Minami Nutrition binnen enkele jaren uitgegroeid tot een bedrijf dat marktleider is in Belgische apotheken en wereldwijd in meer dan 25 landen wordt verkocht. Sinds het begin is de visie geweest om de zuiverste visolie te produceren op de meest milieuvriendelijke manier en waar de werkzaamheid wetenschappelijk van onderbouwd kan worden.

 

Ortholon

Ortholon B.V. ontwikkeld en produceert specialistische voedingsupplementen van hoge kwaliteit en werkzaamheid. De producten zijn gericht op ondersteuning van de gezondheid op basis van een natuurlijke samenstelling. Jarenlange ervaring van artsen, therapeuten en voedingsdeskundigen in de orthomoleculaire geneeskunde ligt ten grondslag aan de receptuur. De producten worden in Nederland onder apothekerstoezicht volgens strikte kwaliteitsrichtlijnen vervaardigd. Ortholon maakt bij de samenstelling van haar producten uitsluitend gebruik van schone, natuurlijke ingrediënten. Bij het productieproces wordt het gebruik van hulpstoffen zoveel mogelijk achterwege gelaten. Ortholon producten worden in binnen- en buitenland frequent geadviseerd door professionele voorschrijvers.

 

Viridian

Met het werken van de producten van Viridian, zoals vitaminen, mineralen, kruiden, aminozuren, tincturen en nutritionele oliën heeft ons assortiment een echt onderscheidend vermogen. Viridian gaat tot het uiterste om de allerbeste ingrediënten voor hun producten te vinden. En daarnaast geven zij minimaal 50% van hun beschikbare winst aan charitatieve instellingen.

 

Food Based:


Alle supplementen van Viridian zijn voorzien van de Viridian Green Food Mix. Deze Green Food Mix voegen wij toe om de opname in het lichaam en de activiteit van de vitaminen, mineralen en andere nutriënten te bevorderen.  De Viridian Green Food Mix bestaat uit  blauwe bosbessenextract van biologische oorsprong (Vaccinium myrtillus), biologische alfalfa (Medicago sativa) en biologische Spirulina.

 

Biologische teelt:


De bekroonde Viridian-serie omvat nu meer dan 130 producten, waaronder 55 biologische producten met volledige certificering van de Britse Soil Association (vgl. Ekokeurmerk), en is daarmee ongetwijfeld de meest uitgebreide serie producten op het gebied van biologische voedingssupplementen.

 

Unieke formules:


Onze unieke formules hebben een wetenschappelijke en holistische grondslag en zijn het resultaat van de gecombineerde toepassing van moderne voedingsleer en traditionele geneeswijzen met gebruik van natuurlijke ingrediënten.

 

Vitazyme

De basis van alle Vitazyme producten wordt gevormd door gebruik van het fermentatie proces, dat al meer dan 7000 jaar oud is. Gedurende 540 dagen worden zorgvuldig uitgezochte ingrediënten verwerkt tot een hoogwaardige vloeibare mix tijdens een proces van 5 stappen, elk met een precieze tijdsduur. De specifieke ingrediënten voor elk product worden bepaald aanhand van de enzymactiviteit, het voedingsstoffengehalte en andere gezonde voordelen. Gedurende een aantal achtereenvolgende stappen worden goede bacteriën toegevoegd, die de fermentatie op gang helpen. De ingrediënten worden hierdoor verder afgebroken, waardoor extra voedingsstoffen in de vloeistof vrijkomen. Tijdens de laatste fase worden de actieve ingrediënten mee gefermenteerd, zodat deze onderdeel van de groente- en fruitmix worden.

Na 540 dagen, wanneer het fermentatieproces en het mengen van de ingrediënten voltooid is, wordt het Vitazyme product verpakt in handige sachets voor een optimale bescherming en een gemakkelijke consumptie. Het productieproces geschiedt volgens HACCP en GMP normen en wordt streng gecontroleerd.

 

New Chapter

New Chapter is een klein bedrijf, eigendom van familie en vrienden. Het bedrijf is gevestigd in Brattleboro Vermont en op ons organische landgoed in Costa Rica. Sinds 1983 is het onze missie en gepassioneerde overtuiging, om de fijnste voedingssupplementen -en kruidenformuleringen in de wereld te produceren. We zijn niet geïnteresseerd in het produceren van enkel “goede” producten – hier zijn er al genoeg van. In plaats hiervan, is ons doel de fijnste producten te creëren welke daadwerkelijk natuurlijk zijn, gemaakt uit 100% echte voeding en kruiden. We fermenteren alle vitaminen en mineralen, deze zijn dus niet synthetisch, ze zijn voeding!

 

AOV

AOV maakt al meer dan 20 jaar kwalitatief hoogwaardige voedingssupplementen. Met het zeer uitgebreide én betaalbare assortiment, zorgt AOV ervoor dat er voor iedereen een gepast supplement beschikbaar is zodat iedereen op zijn eigen specifieke manier aan zijn of haar gezondheid kan werken. Zowel voor de specialistische als voor de persoonlijke orthomoleculaire benadering. Want iedereen heeft wel eens een steuntje in de rug nodig als het om gezondheid gaat.

AOV biedt een verscheidenheid aan voedingssupplementen. Van diverse multi’s en complexpreparaten tot enkelvoudige vitamines en mineralen en fytotherapeutica.
Kortom: Een uitgebreid, volledig én betaalbaar assortiment voor de specialistische en persoonlijke orthomoleculaire benadering. Dat geeft een goed gevoel!

 

Jarrow

Jarrow Formulas, is gesitueerd Los Angeles, California, USA, en maakt en levert sinds 1977 superieure kwaliteits voedingssupplementen. Hun complete lijn nutritionele voedingssupplementen omvat vitaminen, mineralen, probiotica, gestandaardiseerde planten concentraten, aminozuren, enzyme dized herbal concentrates, amino acids en enzymen. De consument is verzekerd van pure, waardevolle en werkzame producten.

 

Alqvimia


ALQVIMIA is een merk afkomstig uit Spanje, dat zich richt op het produceren van 100% zuivere lichaams-en gezichtsproducten op basis van etherische oliën. Onze Absolute Beauty producten zijn natuurlijke zuivere gezichtsverzorgingsproducten. Een intense dag- en nachtverzorging in vier fases; reinigen met ylang ylang reinigingsmilk, het gezicht sprayen met oranjebloesemwater of rozenwater, voeden en regenereren met crème of gezichtsextract. De zeer geconcentreerde crèmes, extracten en emulsies bevatten een vitale energie die de celregeneratie kan intensiveren en hiermee het verouderingsproces van de huid vertraagt. Met als ingrediënten koudgeperste plantenoliën, honing en bijenwas zonder synthetische toevoegingen, bloemenwaters en 100% pure essentiële oliën.

 

Dr.Hauschka

Natuurlijke ingrediënten, geselecteerde heilzame planten, een geheel eigen behandelconcept en één kerngedachte als basis voor de cosmetica en het verzorgingsconcept:
De huid bezit eigen krachten om zichzelf te verzorgen en te herstellen. Cosmetica dient deze krachten te ondersteunen. Dat is het unieke van Dr.Hauschka Cosmetica.

De huid kan door het milieu, de zon, wind of andere factoren beschadigen. Dr.Hauschka Cosmetica zorgt ervoor dat de huid zichzelf kan herstellen en versterkt de gezonde eigen processen en ritmes van de huid. Daarnaast beschermt Dr.Hauschka Cosmetica de huid tegen externe invloeden.

Het gehele assortiment van Dr.Hauschka Cosmetica is onderscheiden met het BDIH-keurmerk „Gecontroleerde natuurcosmetica“. Dr.Hauschka Cosmetica is medeoprichter van NaTrue, het nieuwe keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica. Onze producten worden op dit moment volgens deze richtlijnen gecertificeerd.

 

Weleda

In alles van Weleda klinkt dezelfde basisfilosofie door: ‘In harmonie met mens en natuur’. Van de naam en het logo van ons bedrijf, tot de ingrediënten, de productiemethoden, de verpakkingen en de mensen die er werken. Weleda wil bijdragen aan de gezondheid van mensen en aan een gezonde aarde door het produceren en verhandelen van natuurzuivere, mens- en diervriendelijke geneesmiddelen en lichaamsverzorgingsproducten.

Daarom gebruiken we voor onze producten 100% natuurlijke ingrediënten, zoveel mogelijk van biologische of biologisch-dynamische kwaliteit. In deze landbouw wordt de aarde zorgvuldig gevoed en verzorgd. Dat zie je terug in de vruchtbare aarde, in de hoge voedingswaarde van de planten én uiteindelijk in de optimaal voedende, verzorgende en heilzame producten van Weleda. Uiteraard zijn de producten dierproefvrij.

 

Lavera

Goed voor jezelf zorgen met respect voor de natuur? Dat kan met de pure verzorgingsproducten van Lavera. Lavera gebruikt voor alle producten 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens zoveel mogelijk van biologische herkomst zijn. De producten zijn niet getest op dieren en grotendeels BDIH-gecertificeerd. Van bodylotion, tot oogcrème, lippenstift en haarspray: de producten van Lavera verzorgen je van top tot teen en versterken je natuurlijke schoonheid.

 

Avalon Organics

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Zij vormt een zacht schild dat ons van top tot teen bescherming biedt. Maar alles wat we op onze huid smeren wordt ook direct in ons lichaam opgenomen. Daarom moeten de producten die we op onze huid smeren door en door schoon en puur zijn, natuurlijk en biologisch, en gemaakt van ingrediënten die effectief en veilig zijn. Dat is de essentie van “Consciousness in Cosmetics”.

Deze drie eenvoudige woorden — Consciousness in Cosmetics – tonen het rotsvaste commitment van Avalon Organics. Een commitment om bijzondere, unieke producten te maken. Puur en veilig en er op gericht om de effectieve en opvallend gezonde eigenschappen van natuurlijke lichaamsverzorging verder te verspreiden. De diepste wens van een consument is om er vitaal en stralend gezond uit te zien. Avalon Organics biedt hier een bewuste invulling voor, met producten van uitzonderlijke kwaliteit en effectiviteit, producten die hun beloftes waar maken.

Avalon Organics. Bewust natuurlijk.

 

Sea Line

Sea·Line Dead Sea Treatment is de énige 100% natuurzuivere huidverzorgingslijn op basis van Dode Zeezout onderscheiden met het BDIH keurmerk voor gecontroleerde natuurcosmetica.
Sea·Line Dead Sea Treatment dankt zijn verbluffende werking aan de mineralen en de modder van de Dode Zee gecombineerd met essentiële, plantaardige oliën en specifieke kruidenextracten van zoveel mogelijk biologische teelt. Waardevolle actieve stoffen, die de natuurlijke kracht van de huid ondersteunen en versterken. Gedurende duizenden jaren hebben deze natuurlijke bronnen zich, afgezonderd door omliggende woestijnen, hier opgestapeld en op natuurlijke wijze geconcentreerd. De zeer essentiële mineralen uit deze bron zoals calcium, magnesium, kalium, natrium, ijzer, fosfor, jodium, sulfaten en bromide zijn voor veel lichaamsfuncties en een optimale gezondheid van vitaal belang.
Sea·Line is geschikt voor zowel de vrouwelijke als de mannelijke huid en bevat dagelijkse verzorgings- en therapeutische producten voor de  huid die extra aandacht nodig heeft. De extreem droge huid, de geïrriteerde huid, de acne huid, de vermoeide huid, de hoofdhuid met roos en de schilfer- en schubbenhuid kunnen enorm profiteren van deze intensieve verzorging.

 

Tints of Nature

Tints of Nature is de eerste en enige lijn van langdurige permanente haarverf op de huidige markt die gecertificeerde organische ingrediënten bevat die geproduceerd zijn middels het gebruik van een geavanceerde formule met natuurlijke ingrediënten om al het grijze haar te dekken. Onze unieke mix van natuurlijke extracten en Vitamine E & C, gecombineerd met van planten afkomstige conditioners zullen daadwerkelijk het haar versterken, beschermen en bevochtigen terwijl u uw haar kleurt.

 

Korting

Af en toe hebben wij waardevolle kortingsacties voor deze prachtige merken. bekijk onze kortingspagina voor de meest recente acties, en schrijf je in om op de hoogte te blijven.