Vragen? (050) - 360 36 02

Vitamine D suppletie belangrijk!

Vitamine D suppletie belangrijk!De Gezondheidsraad heeft nieuwe voedingsnormen opgesteld voor vitamine D. Dit advies benadrukt opnieuw dat extra vitamine D via een voedingssupplement voor een grote groep mensen belangrijk is. Bij onvoldoende blootstelling aan de zon wordt er te weinig vitamine D aangemaakt en is suppletie nodig.

Onderschatte Vitamine met uiteenlopende functies
Jarenlang was vitamine D de meest onderschatte vitamine ter wereld. De vitamine heeft uiteenlopende functies. Niet alleen speelt vitamine D een rol bij de botaanmaak, is het goed voor sterke tanden en is het goed voor de spieren. Vitamine D ondersteunt ook het immuunsysteem. Daarom heeft Pure Essentials hoog gedoseerde voedingssupplementen met deze vitamine in haar assortiment opgenomen.

Vitamine D, sterke punten:

  • is goed voor de kalkhuishouding
  • draagt bij tot de opname van calcium en fosfor uit de voeding
  • draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
  • helpt de normale spierwerking behouden
  • draagt bij aan een sterk gebit
  • draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels
  • ondersteunt de afweer van het lichaam
  • speelt een rol in het celdelingsproces

Dosering
De Gezondheidsraad beveelt voor verschillende risicogroepen extra vitamine D aan in een dosering van 400 IE (10 mcg) tot 800 IE (20 mcg) per dag. Een groep internationale vitamine D-experts adviseert echter een dagdosis van 2000 IE (50 mcg) vitamine D. Zeker voor mensen die in een gematigde klimaatzone wonen, zoals de Nederlanders. Daarmee gaan deze wetenschappers, die verbonden zijn aan gerenommeerde universiteiten zoals Harvard en de University of California, aanmerkelijk verder dan de Gezondheidsraad.

Vitamine D en veiligheid

Om de veiligheid hoeft men zich geen zorgen te maken, de EFSA (Europese veiligheid commissie) heeft vastgesteld dat langdurige dagelijkse inname van 50 µg (2.000 IE) voor iedereen veilig is.

Een ideale aanvulling op een multi. Voor iedereen. Elke dag.


  1. No Comments


  2. Leave a Reply